Bouwdelenbegroting

Een bouwdelenbegroting is een redelijk nauwkeurige berekening van de bouwkosten.

Het is een vorm van bouwkostenadvies die meestal wordt toegepast als het ontwerp inhoudelijk staat voor wat betreft vorm, inhoud en esthetica en er eventueel al wat bouwkundige details zijn uitgewerkt. In bouw termen, de definitief ontwerp fase.

Een bouwdelenbegroting wordt opgesteld om naast het vaststellen van een taakstellend budget ook een controlemechanisme te hebben in bouwteam situaties. Een bouwdelenbegroting is ook zeer geschikt als eerste prijsaanbieding door een bouwer in bouwteam situaties.

TKCB Bouwkostenadvies stelt haar bouwdelenbegroting op aan de hand van de STABU systematiek, waarbij de bouwkosten worden gerangschikt naar hoofdstukken, paragrafen en bouwdelen op basis van hun werksoort. Daarbij wordt er een lijst met uitgangspunten opgesteld zodat altijd duidelijk is waar de bouwdelenbegroting op is gebaseerd. Ontwerpers zijn daar doorgaans erg blij mee omdat deze lijst een goede basis bied voor het opstellen van de technische omschrijving of het bestek. Dit alles resulteert in een redelijk nauwkeurige en duidelijke weergave van de bouwkosten.

Wie

Een bouwdelenbegroting is bij uitstek geschikt voor ontwikkelaar, ontwerper en bouwer. Met name voor de ontwerper die zich goed wil voorbereiden op bouwteam situaties.

Wilt u een bouwdelenbegroting laten opstellen? Vraag dan nu een offerte aan of neem contact met mij op.